на живо

"Уотфорд" шокира десет от "Челси"

Шампионите загубиха с 1:4 като гости

Getty Images

Шампионът "Челси" загуби с 1:4 гостуването си на "Уотфорд" в последна среща от 26-ия кръг на английското футболно първенство. Лондончани, които в сряда паднаха с 0:3 у дома от "Борнемут", останаха на четвъртата позиция с 50 точки, но вече изостават на 19 точки зад лидера "Манчестър Сити".

Възпитаниците на Антонио Конте останаха с 10 души на терена още в 30-ата минута. Тимуе Бакайоко получи два бързи жълти картона, вторият от които за остро влизане в краката на Ричарлисон след нескопосано повеждане на топката в средата на терена.

"Уотфорд" се възползва от числения превес и поведе в резултата три минути преди почивката. Трой Дийни реализира от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Тибо Куртоа срещу Жерард Деулофеу в пеналта.

"Челси" успя да изравни в 82-ата минута с хубав удар на Еден Азар от 25 метра.

Шампионите, обаче, си сринаха и до края получиха още три гола. Дарил Янмаат даде нов аванс на домакините в 84-ата минута, когато след двойно подаване с Роберто Перейра се измъкна в чиста позиция и от десетина метра прати топката в мрежата.

Новото попълнение Деулофеу завърши страхотна контраатака в 88-ата минута, а Перейра оформи успеха с удар по диагонала от дясно в наказателното поле след асистенция на Абдулай Дукуре в първата минута на добавеното време.

Тагове:

Уотфорд Челси