на живо

Уругвай приземи Русия и спечели групата (ГАЛЕРИЯ)

Ла Селесте разгроми Сборная с 3:0

Уругвай победи Русия с 3:0 и спечели първа група на световното първенство в Русия. Южноамериканците играха много уверено и нито за миг не оставиха съмнения за превъзходството си. Домакините пък регистрираха първата си загуба на Мондиала и ще трябва да се примирят с втората позиция.

Така на 1/8-финалите Сборная ще се изправи срещу победителя във втората група, където са отборите на Испания и Португалия, а Лa Селесте ще играе със завършилия на второто място. 

Уругвай започна агресивно и поведе в резултата в 10-ата минута след брилянтно изпълнен пряк свободен удар от Луис Суарес.

Снимка: Reuters

Руснаците опитаха да отговорят на предизвикателството, но Денис Черишев не успя да намери границите на пазената от Муслера врата. 

В 17-ата Артьом Дзюба стреля с глава след центриране от корнер, но топката излезе в аут.

Активността на южноамериканците доведе до удвояване на аванса им в 23-ата минута. Диего Лаксалт стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Черишев и влетя в мрежата за 2:0.

Снимка: Reuters

Защитата на "Сборная" продължи да се пропуква, а в 37-ата минута домакините останаха и с човек по-малко, тъй като Игор Смолников си изкара втори жълт картон.

През второто полувреме събитията на терена не се промениха, а Уругвай сложиха точка на спора с трети гол в добавеното време. Негов автор бе Единсон Кавани.