на живо

Усмивки от старите ленти: Дали Георги Терзиев щеше да засенчи това? (ВИДЕО)

uefa.com

Българският нацонален отбор по футбол загуби всички шансове да играе на Европейското първенство догодина във Фрация след като вчера загуби от Хърватия с 3:0. Слабата игра на "трикольорите" вече не изненадва никой, но едно от положенията в срещата предизвика множество коментари.

В 25-та минута българският защитник Георги Терзиев за малко да прати топката в българската врата след кошмарен опит за изчистване.

Ако попадението бе станало факт, най-вероятно щеше да влезе във всички рубрики с футболни гафове, тъй като изпълнението щеше да е доста впечатляващо.

Футболните любители веднага направиха асоциация с два автогола, отбелязани от българи, когато националният ни отбор участваше на големи футболни форуми.

Първият е на Иван Вуцов от Световното първенство прези далечната 1966 година. Попадението на "синята" легенда е определяно за най-красив автогол на всички времена от руския журналист Михаил Максаков. Вуцов открива резултата в срещата с летящ плонж, а българският отбор губи с 0:3.

Тридесет години по-късно Любослав Пенев прати топката в българската мрежа в мач от предварителната група на Европейското първенство в Англия. По повод последвалите критики изстрелва култовата фраза „Който ме уважава, ме уважава. Който не ме уважава, да духа супата"


1996 (June 18) France 3-Bulgaria 1 (European... by sp1873

Дали обаче Терзиев щеше да се нареди до двамата "големи" поне заради автогола си? За щастие, няма как да разберем.