на живо

Устремена към световния елит (ВИДЕО)

20-годишната Мария Мицова е новата ни надежда в бадминтона

Устремена към световния елит (ВИДЕО)

Мария Мицова е на 20 години и е родена в Русе. От година и половина тренира при най-успешния ни тандем в бадминтона - Петя Неделчева и Орлин Цветанов. Резултатите не закъсняват. От 350-о място в световната ранглиста на сингъл, Мария се изкачва до 65-ата позиция.

Тя е комбинативен играч, а най-ценните й качества са бързината и интелигентността, с която играе срещу съперничките си.

„Тепърва започвам. И не възнамерявам да приключвам скоро. Естествено, искам един ден да съм сред най-добрите”, отсича Мария.

През тази година Мицова и Неделчева спечелиха Европейската купа на двойки. Тандемът достига и до 28-мото място в ранглистата. Двете са част и от женския ни национален тим, който завоюва сребърните медали на европейското отборно първенство.

В момента Петя е бременна и очаква първото си дете, но всеки ден е в залата и заедно с Цветанов тренират талантливата състезателка.

Лъчезарната Мария завършва Американския колеж във Велико Търново с пълно отличие, а в момента учи в Националната спортна академия. Играе и във френската лига с отбора на „Екс”. През ноември тя ще замине за 40 дни на подготовка в Тайван и Япония. Това е сред важните стъпки към голямата мечта - участие на олимпийски игри.