на живо

"Вълците" надхитриха "лисиците" в мача на сезона

"Уулвърхемптън" победи драматично "Лестър" с 4:3 за начало на 23-ия кръг в Англия

Getty Images

"Уулвърхемптън" победи драматично "Лестър" с 4:3 в първи двубой от 23-ия кръг на английската Висша лига. Срещата може да бъде определена като "мача на сезона" заради офанзивния футбол, седемте гола и вълнуващите последни минути на "Молиню" в Западен Мидлендс.

Мачът започна с натиск на домакините, които поведоха с най-бързото си попадение от началото на кампанията. Още в четвъртата минута Жоао Моутиньо намери отлично Диого Жота в наказателното поле и младежкият национал на Португалия не сбърка - 1:0. В 12-ата минута тимът на Нуно Ешпирито Санто удвои аванса си чрез Райън Бенет, който засече с глава центриране на Моутиньо от корнер.

Снимка: Getty Images

До почивката и двата отбора пропуснаха куп положения, като "вълците" могат да съжаляват повече - в 27-ата минута непокритият Жота стреля право в ръцете на вратаря Шмайхел от 7-8 метра.

"Лестър" бе по-активен в началото на второто полувреме и в рамките само на 4 минути направи резултата 2:2. Първо в 47-ата Демарай Грей завърши контраатака, започната от Джейми Варди, а в 51-ата Конър Коуди си отбеляза автогол.

Снимка: Getty Images

В 64-ата минута Рубен Невеш изведе Диого Жота очи в очи със стража на гостите Шмайхел и "Уулвс" отново поведоха - 3:2. След попадението "вълците" се затвориха и предоставиха инициативата на "лисиците". Стигна се до 87-ата минута, когато капитанът на "Лестър" Уес Морган се извиси при едно центриране и с глава изравни - 3:3.

И двата тима обаче не се отказаха да преследват трите точки. В третата минута от добавеното време Раул Хименес пусна към Диого Жота, който отново се озова сам срещу Шмайхел и успя да го преодолее за пореден път, оформяйки своя хеттрик за крайното 4:3. Португалското крило влезе в историята, превръщайки се в първия играч на "Уулвс" с три попадения в един мач от Висшата лига.

Снимка: Getty Images

Така "Уулвърхемптън" се изкачи до осмата позиция във временното класиране, която заема с актив от 32 точки. С успеха "вълците" задминаха именно "Лестър". Тимът на Клод Пюел е вече девети с точка по-малко.

Днешният двубой на "Молиню" припомни за един от най-паметните мачове в историята на Висшата лига. В края на октомври 2003 г. "вълците" победиха "Лестър" също с 4:3, но след обрат от 0:3.