на живо

Уволнен след 6 дни: Феновете изгониха Робиньо от "Сантос"

Почитателите не одобриха привличането на футболист с присъда за изнасилване

Getty Images

Бившият бразилски национал Робиньо беше освободен от своя футболен клуб "Сантос" само 6 дни, след като подписа договор. Причината е в огромния натиск, оказан от феновете и спонсорите на тима.

Почитателите на бразилския клуб заявиха, че не одобряват привличането на нападателя, който през 2017 г. беше осъден на 9 години затвор заради участие в групово изнасилване 4 години по-рано. Присъдата беше произнесена от италиански съд. Футболистът обжалва, но не е прекарал и ден в ареста, тъй като бразилския закон забранява екстрадицията на граждани на страната, независимо от присъдите им. Докато игра в Турция, местните власти също не изпратиха Робиньо в Италия. 

На 10 октомври бразилецът за трети път се присъедини към тима, в който стартира кариерата си - "Сантос". В предишните 2 пъти той игра под наем - от "Манчестър Сити" през 2010 г. и от "Милан" през 2014-2015 г.

Феновете приеха "на нож" тази новина. Част от привържениците заявиха, че ще престанат да подкрепят "Сантос", ако Робиньо не напусне.

Снимка: Getty Images

Подобна беше и реакцията на спонсорите. Тимът вече се раздели с клиника за естетична ортодонтия, която помагаше финансово на "Сантос".

Така, само за 6 дни Робиньо отново стана свободен агент. Дали 36-годишният футболист ще прекрати кариерата си след тези събития или ще се опита да си намери нов отбор, предстои да разберем.