на живо

В Аржентина: Оперират Марадона по спешност

Новината съобщиха от TyC Sports

Диего Марадона ще претърпи спешна операция, след като е бил открит кръвен съсирек в мозъка му, съобщиха от аржентинския TyC Sports.

По-рано днес световният шампион с Аржентина от 1986 г. постъпи в болница в Ла Плата, тъй като се почувства отпаднал. Наложи се да бъде хоспитализиран, за да му бъдат направени изследвания.

Според д-р Леополдо Луке, легендата не се чувства добре психически, което се отразява и на физическото му състояние. Лекарят отхвърли всички спекулации, че соченият за един от най-великите футболисти в историята е заразен с коронавирус.

За последно Марадона се появи публично в петък (30 октомври), когато отпразнува своя 60-и рожден ден. В момента той е треньор на аржентинския "Химнасия", а преди мача с "Патронато" от клуба го изненадаха с плакет и торта. Дон Диего не изгледа цялата среща, като напусна стадиона. Той видимо не се чувстваше добре и се наложи близките му да му помагат, за да може да се придвижва.

Марадона, който още като футболист се увличаше по наркотиците, лежа в болница няколко пъти. За последно - през януари 2019 г., когато трябваше да се лекува след вътрешен кръвоизлив.

Дон Диего беше една от атракциите на световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. Той изгледа няколко мача на живо, като винаги реагираше бурно. Това наложи намесата на лекарски екип.

В миналото аржентинският любимец често е посещавал клиники, за да се лекува от зависимостта си към наркотиците и алкохола. През 2004 г. той имаше проблеми със сърцето и дишането заради злоупотребата с кокаин, а през 2007 г. се опита да се отърве от пристрастеността си към алкохола, посещавайки център за рехабилитация в Буенос Айрес.