на живо

В "Барселона" се чудят как да не платят 26 млн. евро на бащата на Неймар

Бразилецът се завърна в Барселона от ангажимент в Япония

Getty Images

Сагата с трансфера на Неймар в "Пари Сен Жермен" няма край! Адвокати и мениджъри около бразилеца се трудят денонощно, за да осигурят най-добри условия на футболиста, а и на себе си. Най-активен в това изглежда бащата на Ней, кой е и негов агент.

Ако премине в ПСЖ, бразилецът не само ще се превърне в най-скъпият трансфер в историята, а и ще направи своя родител доста богат. От "Барселона" обаче са готови на всичко, за да не платят на Старши 26 млн. евро.

Впечатляващата сума би дошла от клаузата за лоялност, която фигурира в договора на футболиста. Тя е и причината трансферът на Неймар да се бави, твърдят запознати. Бащата на футболиста е изчислил, че парите ще му бъдат изплатени, само ако сделката се осъществи след 1 август.

В "Барселона" вече са отделили сумата по клаузата, но настояват тя да бъде изплатена само, ако бразилецът остане в клуба.

При подобен развой на ситуацията обаче, Старши ще загуби бонуса от парижани, който е в размер на 40 млн. евро.

Иначе именно таткото на Неймар беше инициатор на добавянето на сумата от 222 млн. евро в клаузата за освобождаване на сина му. Именно толкова ще трябва да плати ПСЖ на "Барса" за услугите на бразилеца.

Неймар вече е в Испания, след като направи кратко отклонение заради участие в рекламна кампания в Япония и не се прибра със съотборниците си след турнето в САЩ. Очаква се в следващите дни трансферът на футболиста да бъде финализиран.