на живо

В Белгия: Димитров попари мечтите ни

Давид Гофен ни накара да затаим дъх, пишат медиите в родината на финалиста

Reuters

"Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен", "Гофен загуби "Мастърс", "Гофен си тръгва от Лондон с най-големия чек досега и с поука" - това са водещите заглавия тази сутрин в белгийската преса по повод снощния заключителен мач от турнира на АТП в Лондон, спечелен от българския тенисист с 2:1 сета.

Заглавията по тази тема са на трето място според интереса на читателите. Мнозина белгийци се питат защо националните телевизии снощи не предаваха срещата на живо. Обяснението е, че правата се държат от телекомуникационен оператор, който "не можел да ги преотстъпи".

Снимка: Reuters

Уточнява се, че според белгийското законодателство, когато спортната среща предизвиква голям обществен интерес, преотстъпването на правата е допустимо, ако срещата е от турнирите "Ролан Гарос", "Уимбълдън", "Фед Къп" или за купата "Дейвис". Отчита се, че са възможни изключения от това правило и че изглежда телевизиите не са водили необходимите преговори.

Медиите определят играта на Гофен снощи като "героична" и отбелязват, че той се е пречупил физически. В своите интервюта белгийският тенисист отбелязва, че пренасочва вниманието си към купата "Дейвис".

Снимка: Lap.bg

Според медиите снощният мач е накарал Белгия да затаи дъх. Коментатори отчитат, че Гофен е проявил желязна воля, а двубоят е бил "исторически за белгийския тенис и за белгийския спорт".