на живо

В БФС не знаят за изгонените играчи на "Черно море"

Етичната комисия не е била сезирана до момента

Lap.bg

Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз не е била сезирана до момента за изваждането от състава на шестима играчи на "Черно море" и предполагаемото им участие в манипулиране на резултата от мача с ЦСКА в началото на май 2019 г.

Вчера (24 май) варненци излязоха на терена срещу "Лудогорец" в последен мач от сезона в Първа професионална лига без основните си играчи Георги Илиев, Петър Витанов, Виктор Генев, Пламен Димов и вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров.

Според появилите се информации, те са били отстранени от отбора с решение на ръководството на "Черно море". Преди това са били подложени на детектор на лъжата и не са показали задоволителни отговори именно във връзка с този мач, който завърши с победа на "червените" с 3:1.

Пред bTV председателят на Комисията по етика и феърплей ген. Васил Василев заяви, че все още в централата не са постъпили никакви документи по случая. Той каза, че Комисията ще започне да разглежда казуса, ако официално получи сигнал. 

Генералният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов агресивно отрече "червените" да имат нещо общо със случая след като отборът му победи "Ботев" Пловдив и завърши на второ място в крайното класиране.