на живо

ЦСКА призова за допускането на повече фенове на финала за Купата на България

2000 билета са крайно недостатъчни, категорични са "армейците"

Lap.bg

ЦСКА призова Министерството на здравеопазването да разреши присъствието на повече публика на финала с "Арда" Кърджали за Купата на България.

Според настоящите разпоредби в сряда (19 май) на Националния стадион "Васил Левски" може да има по 1000 души в сектор, или общо 4000 души, като билетите ще бъдат разделени поравно по 2000 между двата клуба.

На официалния си сайт "червените" посочват, че тези 2000 билета са "крайно недостатъчни".

Снимка: Lap.bg

"Още миналата седмица по време на срещата между организаторите на финала, органите на реда и представители на двата отбора клубът ни заяви своята категорична позиция, че предоставените 2000 билета за публиката на ЦСКА са крайно недостатъчни. Тогава неофициално получихме индикации, че отговорните институции работят по разрешаването на казуса и е въпрос на време той да бъде решен в полза на многобройните фенове, които искат да подкрепят любимците си и да се насладят на футболния празник", казват от "Българска армия", но добавят, че към момента няма промяна в решението.

От ЦСКА призовават за "решение в името на футбола". "А именно двубой с такава важност и емоционален заряд да се проведе пред хората, заради които тази игра се е превърнала в световен социален феномен. Надяваме се, че благоразумието ще надделее и хилядите привърженици на ЦСКА няма да бъдат ощетени. Във всеобщ интерес е подобен спектакъл да се изиграе пред подобаващо всеотдайна публика.", добавят от клуба.

Снимка: Lap.bg

Преди година, когато ЦСКА се изправи срещу "Локомотив" Пловдив във финала за Купата, имаше същия проблем. Тогава здравните власти се съгласиха на "Васил Левски" да присъстват по 3000 души в сектор.