на живо

"Далас": Антон Недялков е повече от защитник

Техническият директор на американския тим засипа с похвали българина

Техническият директор на "Далас" Фернандо Клавихо засипа с комплименти новото попълнение на тима Антон Недялков. Защитникът на ЦСКА премина в американския тим за сумата от 1.5 милиона долара.

Клавихо разкри, че е наблюдавал внимателно изявите на бранителя. Според него Недялков притежава голям футболен интелект и ще помогне на отбора както в защита, така и при изграждането на атаките.

"Различен е, бърз е. Има уникално движение, влиза навътре. Играе за националния отбор за България в много добри турнири в Европа. Той ще бъде добра придобивка за "Далас" за 2018-а. Радваме се, че се споразумяхме за трансфера му", каза техническият директор.

"Ще се приспособи добре, има футболен интелект. Може да играе и да променя начина на атака много бързо и с двата си крака, но в същото време се справя добре и при статични положения".

"Той е повече от защитник. Не е един от онези крайни бранители, които тичат по крилото през цялото време. Може да се защитава добре, а това е нещо, с което не се справихме добре в края на сезона и искахме да подобрим", добави още Клавихо.