на живо

В Емилия-Романя ще прехвърчат искри

Гледайте Болоня - Сасуоло от 19:00 пряко по RING.BG

Getty Images

Болоня посреща Сасуоло в първи мач от втория кръг на италианската Серия „А”. Домакините ще се опитат да се реваншират на феновете си за поражението, което допуснаха на откриването. „Червено-сините” загубиха от Лацио с 1:2. Представянето на Сасуоло в първия кръг пък бе на другия полюс. Възпитаниците на Еузебио Ди Франческо спечелиха гостуването си на Наполи с 3:2.

В исторически план, Болоня и Сасуоло са се срещали едва два пъти в елита. Първият им сблъсък, на „Ренато Далл'Ара”, завърши със скучно равенство – 0:0. На "Мапей Стейдиъм” обаче, в ответния мач, Сасуоло победи с 2:1 в среща с 6 жълти картона и две дузпи. Сега очакваме нова подобна битка между тези два тима.

Доменико Берарди ще пропусне срещата поради контузия. Младата надежда на италианския футбол ще бъде извън игра поне месец. „Неровердите” са спечелили 22 от срещите си в Калчото, а Берарди не е взел участие само в една от тях.

Сасуоло бе без централния бранител Лука Антей срещу Наполи, но сега той ще бъде на разположение на Ди Франческо.

В същото време Матия Дестро ще започне като титуляр за Болоня на мястото на Роберт Акуафреска. Привлечения под наем от вицешампиона Рома нападател игра само 15 минути срещу Лацио в първия кръг.

 

Снимка: Getty Images

Интересното е, че играчът, когото той ще замести – Акуафреска, не е отбелязвал гол в Серия "А” от месец май 2012 година. При последното му попадение Сасуоло дори не е бил част от елита на Италия.

Делио Роси ще сложи в стартовата единайсеторка и Ибрахима Мбайе, който се завръща след наказание. Той бе фундаментална част от отбора, спечелил промоция през миналия сезон.

Франко Зукулини, Даниеле Гасталдело и Лука Рицо пропускат срещата поради контузия. Емил Крафт пък няма да дебютира за "червени-сините” по същата причина.

Предполагаеми стартови състави:

Болоня: Миранте, Мбайе, Ойконому, Росетини, Масина, Донса, Крисетих, Бриги, Бриенца, Дестро, Манкосу

Сасуоло: Консили, Врсалйко, Канаваро, Ачерби, Пелузо, Мисироли, Манянели, Дънкан, Флоро Флорес, Дефрел, Сансоне

Мачът Болоня – Сасуоло е с начален час 19:00. Можете да го проследите пряко по RING.BG.