на живо

В Германия: Не играеш, но правиш дузпа (ВИДЕО)

Михаел Ебервайн сбърка фатално при първото си докосване до топката

Куриозна дузпа беше отсъдена във втора Бундеслига на Германия. Направи я... резерва, а решението на съдията нямаше как да бъде дискутирано, тъй като е по правилата.

В 37-ата минута на мача между "Холщайн" и "Бохум", при атака на "червените", които до този момент падаха с 0:1, Ханвули стреля и топката премина покрай вратата. Преди да излезе от терена в аут тя беше спряна от Михаел Ебервайн от "Холщайн", който разгряваше до страничната линия.

На пръв поглед безобидно докосване, но не и според съдията, който следва стриктно правилника и... отсъди дузпа след кратка консултация със системата за видеоповторения.

Изненадващото решение на рефера е напълно по правилата. През 2017 г. правилникът в Бундеслигата беше променен, като беше въведено правилото: "При спиране на мача заради намесата на официално лице от отбор, резерва или напуснал терена футболист мачът се подновява с директен пряк свободен удар или дузпа."

За самия Ебервайн това беше първо докосване на топката. Той пристигна в тима през лятото и все още не е записал минути в официален мач.