на живо

В главната роля: Златното момиче със златното сърце (ВИДЕО)

Катрин Тасева в "120 минути" - за спорта, медалите и човечността

В главната роля: Златното момиче със златното сърце (ВИДЕО)

Гимнастичката Катрин Тасева гостува в предаването "120 минути", за да разкаже повече за спорта, медалите и човечността.

Сред най-големите ѝ успехи са златното отличие от Гран при турнира в Киев през 2017-а година и бронзовият медал за отбора ни на европейското първенство преди две години. На Световната купа по художествена гимнастика миналата година тя спечели четири медала, сред които и злато за съчетанието с бухалки.

Голямото ѝ сърце обаче се вижда не само в любовта, с която се състезава за България. През ноември миналата година Катрин Тасева доказа, че шампионите могат да бъдат и истински мисионери на доброто.

Иван Тодоров е футболист със злокачествен тумор на крака. Решението за лекарите е пълна ампутация. В Турция обаче семейството получава уверение, че той ще оздравее и ще запази крака си, ако се подложи на тежка операция. За нея са необходими 50 хиляди евро. След призива му в социалните мрежи Катрин Тасева се включва в благотворителната инициатива за живота на Иван.

"Знам, че и той е спортист - аз също съм спортист и от чисто колегиална гледна точка много се трогнах", казва гимнастичката.

Преди два месеца Тасева продаде на търг златния медал и бухалките от съчетанието си на Световното първенство през април в София. Анонимен купувач плати за тях 10 000 лв. В крайна сметка, с даренията на още стотици българи, необходимата сума беше събрана и през декември Тодоров бе опериран успешно.

"Иван го познавах много бегло дотогава. Той е близък приятел на моя приятел. Не сме толкова близки. Просто наистина много се трогнах от историята му и исках да се включа... Все още не съм се видяла с него след операцията, но той вече си е в България, прави първите си крачки. Прогнозата е положителна за неговото възстановяване. Надявам се, че скоро ще се видим", разказа Тасева, която разкри и какво знае за мистериозния победител в търга.

"Историята е доста интересна. Обади ми се анонимен човек, който пожела да остане такъв. Позвъня ми от скрити номера. Каза, че ще следи историята. След Нова година ми се обади отново, поиска медала и бухалките. Всъщност чак тогава ги дадох. Звучеше като млад човек. Имам някакви предположения, но ми казаха, че може би ме очаква изненада.", заяви тя.

Изненада наистина имаше. Изненада, която създаде един особено емоционален момент.

Тагове:

@