на живо

В "Хайдук" официално представиха Кристиан Димитров

Договорът на българина е до лятото на 2022 г.

hajduk.hr

Кристиан Димитров беше официално представен като ново попълнение на хърватския футболен тим "Хайдук" Сплит. 22-годишният национал подписа договор до лятото на 2022 г. и ще носи фланелката с номер 4. 

Хърватските медии съобщих за трансфера вчера (10 февруари), като поясниха, че "Ботев" Пловдив ще получи 400 хил. евро от сделката за защитника.

"Кариерата си Кристиан започва в "Локомотив" Пловдив, а през 2016 г. отива в "Ботев" Пловдив, където записва първите си минути в мъжкия футбол. В последните 3 сезона изигра 68 официални мача за "Ботев", в които вкара 6 гола и направи 1 асистенция. 

Снимка: hajduk.hr

За мъжкия национален отбор на България има 6 официални мача, а преди това редовно беше част от българските тимове при подрастващите", пише в официалния сайт на "Хайдук" за Димитров.

"Много съм щастлив, че подписах с клуб, който винаги е имал големи амбиции. "Хайдук" е известен в България. Неотдавна тук игра Георги Терзиев, треньор на тима беше Красимир Балъков, а преди това и легендарният Иван Вуцов. Съзнавам колко е голям клубът и отговорността, която получавам след като подписах. Нямам търпение да изиграя първия си мач", каза българският защитник при представянето си.

Снимка: hajduk.hr