на живо

В Хърватия за Георги Петков: Кое е това старче, което хваща всичко?

Медиите в адриатическата страна се дивят на вратаря на "Славия". Бил по-стар от треньора на "Хайдук"

Lap.bg

"Кое е това старче?" - заглавието в авторитетното хърватско издание "24 сата" привлича внимание, а отговорът идва от снимката под него. Става дума за Георги Петков - вратарят на "Славия", който впечатли с изявите си по време на първия мач от втория квалификационен кръг за Лига Европа между "белите" и "Хайдук" Сплит.

Петков бе в основата на загубата само с 0:1 за неговия тим в Хърватия. 

"Вратарят на българите се мяташе като котка и вдъхновяваше съотборниците си със своите спасявания. Всеки би си казал, че ще е добре да го привлечем в наш отбор. И би имал право, ако той не беше на... 42 години. Точно така. Георги Петков е роден през 1976 г. и е по-стар дори от треньора на "Хайдук" - Желко Копич", пише в изданието.

От "24 сата" заявяват категорично, че без намесите на Петков българският тим е щял да се прибере разгромен в първия мач. 

"В един момент ни се стори, че няма да може да продължи да играе заради болки в рамото, но той стисна зъби и продължи докрай", пише още в публикацията.

Хърватските журналисти правят кратък очерк на 22-годишната кариера на Петков и посочват, че вероятно е на възрастта на бащите на част от играчите на терена. 

"Нека да продължава така до 60 години, но другия път да не къса нервите на хърватските фенове", завършва шеговито материала.