на живо

В Италия плашат "Рома" с Белтраме, оцениха високо Белчев

"Гадзета дело Спорт" обърна специално внимание на ЦСКА заради Лига Европа

Авторитетното италианско издание "Гадзета дело Спорт" обърна специално внимание на родния вицешампион ЦСКА, който е един от съперниците на местния "Рома" в груповата фаза на Лига Европа. Компания на двата тима правят още "Клуж" и "Йънг Бойс".

В Италия отличиха трима от състава на "армейците". Очаквано, един от тях е юношата на "Ювентус" Стефано Белтраме. Споменат е и Юнус Санкаре, както и Томи Юрич. Последният получава внимание, но дори не е в групата на "червените" за предстоящите европейски двубои.

"ЦСКА - изненада от последните плейофи. Във финалния мач отборът изхвърли "Базел". Последният сезон завършиха втори в българското първенство, а този започват добре. От 2019 г. една от звездите е Стефано Белтраме. Неразгърналият се млад талант на "Ювентус" е с репутация на странстващ (в миналото е играл в Нидерландия). Също така, хвърляйте око и на австралийския нападател Томи Юрич и полузащитника Юнус Санкаре - бивш играч на ПСЖ и "Бордо". Треньор е Стамен Белчев - един от най-добрите български наставници.", пишат от "Гадзета дело Спорт".

Изданието прави огромен комплимент на 51-годишния Белчев, който води ЦСКА за втори път в кариерата си.

Според "Гадзета дело Спорт" ЦСКА използва схема 4-3-3 в идеален състав Густаво Бусато, Пламен Гълъбов, Валентин Антов, Юрген Матей, Брадли Мазику, Жеферсон, Амос Юга, Юнус Санкаре, Стефано Белтраме, Жул Кейта и Али Соу.

Белтраме обаче не е твърд титуляр, а вместо него играе националът Георги Йомов. Жеферсон пък понякога остава на пейката за сметка на героя срещу "Базел" - Тиаго Родригеш.

ЦСКА започва първото си участие в групите на Лига Европа от 2010 г. насам с домакинство на "Клуж" на 22 октомври, след което гостува на "Рома" на 29-ти. "Римските вълци" идват в София на 10 декември.