на живо

В Каталуния: "Сити" включва трима в офертата за Меси

Сред тях е трансферна цел на "Барселона"

От "Манчестър Сити" са готови да включат трима свои играчи в офертата към "Барселона" за Лионел Меси, пише каталунският вестник "Спорт". Според изданието "гражданите" са склонни да се разделят с бразилския нападател Габриел Жезус и испанските защитници Анхелиньо и Ерик Гарсия. Последният е юноша на "Барселона" и се превърна в основна трансферна цел за "блаугранас", след като отказа да удължи договора си със "Сити", изтичащ през лятото на 2021 г.

При евентуална продажба на Меси "Барселона" ще се откаже от откупната клауза в размер на внушителните 700 млн. евро, заложена в настоящия му контракт. Клубът обаче ще иска поне 222 млн. евро за Ла Пулга, пише "Спорт". Толкова плати "Пари Сен Жермен", за да привлече Неймар през 2017 г.

Добавянето на играчи като разменна монета може значително да намали тази сума. Справка в Transfermarkt показва, че гореспоменатото трио е оценено на общо 92 млн. евро. Жезус струва 56 млн. евро, Анхелиньо - 20, а Гарсия - 16.

В "Манчестър Сити" са обнадеждени за привличането на Меси, който шокира фенове и специалисти, изявявайки желание да напусне "Барселона", чийто екип носи от две десетилетия.

Наблюдателни фенове на "гражданите" забелязаха, че голмайсторът на тима Серхио Агуеро - един от най-добрите приятели на Меси, е премахнал №10 от акаунта си в "Инстаграм".

Реакциите в социалните мрежи са, че действието на Агуеро говори достатъчно ясно за плановете на нападателя на "Барселона". Името на Меси е синоним на №10 в световния футбол. 33-годишният аржентинец го наследи от друга голяма емблема на най-популярната игра - Роналдиньо.

Междувременно спекулациите се увеличават с всеки изминал час. Асистентът на Пеп Гуардиола в "Сити" - Мануел Естиарте, сподели снимка с младия Меси, който се усмихва широко в компанията на майката на Естиарте.

"Благодаря, че направи майка ми толкова щастлива. Благодаря, че зарадва толкова много хора. Сега е време да ти помогна да бъдеш щастлив.", гласи текстът към публикацията.

 
 
 
View this post on Instagram

Gràcies per fer feliç a la meva mare. Gràcies per fer feliç a tanra gent. Ara toca ajudar-te a tu a ser feliç!!!

A post shared by Albert Duocastella (@albertestiarte) on