на живо

В Кипър полицията търси Петев (ВИДЕО)

Трима играчи се оплакали от клевети от страна на българския селекционер

БГНЕС

Полицията в Кипър издирва Ивайло Петев, за да може българският треньор да даде обяснения за интервюто пред български медии, в което обвинява ръководството на своя тим "Омония" Никозия в участие в схеми за "черно тото". 

Петев обвини трима от играчите от своя клуб - Ренато Маграса, Алекс Соареш и Рафа Лопеш, че са участвали в уговорени мачове. Той е отстранил футболистите, но те са били върнати в отбора, под натиск от ръководството. 

След тези обвинения и тримата играчи са се обърнали към Синдиката на футболистите в Кипър, от където са заявили пълната си подкрепа за тях и са им обещали правна помощ. Самите те пък са потвърдили, че са готови на всякакво съдействие на полицията, за да изчистят имената си.

"Аз съм чист и нямам нищо против Омония. Не искам да изпадам в повече подробности. Дойдохме в полицията само за да изчистим имената си",  заяви Маргас на излизане от полицейския участък.

Петев пък трябва да се яви пред органите на реда в станата, за да даде обяснения откъде разполага с информацията за схемите за "черно тото".

Българинът днес е имал среща с президента на "Омония", на която е показал видеа и е разкрил повече подробности за схемите. Той заяви, че със сигурност няма да продължи да бъде треньор на тима.