на живо

750 хил. паунда на седмица за Рууни, ако премине в Китай

Медиите на Острова съобщават за сериозни оферти от няколко отбора от азиатската страна

Getty Images

По 750 хил. паунда ще получава звездата на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни, ако премине в китайски отбор, пишат английските медии. Нападателят на "червените дяволи" не изживява най-добрия си период в клуба и поради тази причина няколко отбора от азиатската държава са предприели действия за привличането му.

В момента вероятността Рууни да стегне куфарите за Китай е твърде малка, особено след като трансферният прозорец в страната затваря на 28 февруари. Оферти към англичанина вече са отправили "Гуанджоу Евъргранде" на Лиуш Фелипе Сколари, "Тянджин" Хуан Хин, "Джиангсу" Сънин и "Пекин Гуаон". 

Всички те са готови да предложат на Рууни седмично възнаграждение от 750 хил. паунда или 36 млн. паунда на година. По този начин английският национал ще се превърне в най-скъпоплатения футболист в света.

Освен с отбор от Китай, английските медии съобщават, че съществува вероятност Рууни да се завърне в "Евертън".

Остават още 18 месеца от договора на играча с "Юнайтед", а в контракта му има опция за удължаване с още един сезон. Иначе нападателят не е влизал в игра от началото на февруари, когато получи мускулна травма.

В същото време мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо се надява Рууни да остане в клуба: "Трябва да питате него. Аз не мога да гарантирам за себе си дали ще съм тук другата седмица, как да гарантирам, че даден футболист ще бъде тук през следващия сезон? Това, което мога да гарантирам, е, че ако Уейн напусне клуба един ден, то няма да бъде заради мен. Никога няма да притискам легенда като него да избере друг отбор. Затова най-добре се обърнете към него дали иска да остане до края на кариерата си в "Юнайтед" или ще избере друг клуб", каза португалският специалист.