на живо

Бъдещето на Венгер става ясно в края на сезона

Въпреки слабите резултати на "Арсенал", пред французина стои опцията за нов договор

БГНЕС

Късно снощи "Арсенал" загуби катастрофално с 1:5 от "Байерн" Мюнхен в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига. Това поражение повдигна много въпроси около бъдещето на треньора Арсен Венгер, но вероятността френският специалист да напусне поста си преди края на сезона е изключително малка.

И по всичко личи, че клубът и 67-годишният французин заедно ще определят бъдещето на треньорския пост на "Арсенал".

Венгер е начело на "артилеристите" от 1996 година, а контрактът му изтича в края на сезона. Той вече получи ново предложение за удължаване на престоя си на "Емиратс".  

Обикновено специалистът решава дали ще продължи съвместната си работа с клуба след приключването на кампанията, когато може да си направи изводите за представянето на тима през годината и прецени какво може да подобри в играта на отбора за следващия сезон.

"Арсенал" не е печелил титлата в Англия от 2004-а, но през последните 14 години Венгер не пропуска да изведе тима до директните елиминации в Шампионската лига. Както се очертава обаче и този сезон няма да постигне нищо забележително в най-престижения клубен турнир.

Тежката загуба от "Байерн" бе предшествана от пораженията от "Челси" и "Уотфорд" във Висшата лига. Това провокира бивши звезди на "топчиите", като Иън Райт, да предположат, че времето на французина на "Емиратс Стейдиъм" вече изтича.