на живо

В "Левски" очакват да се разделят с Хубчев в края на седмицата

"Треньорите знаят в какво състояние е клубът и проявяват разбиране", заяви Павел Колев

В "Левски" очакват да се разделят с Хубчев в края на седмицата

В "Левски" очакват да постигнат договорка с треньора Петър Хубчев и до края на седмицата двете страни да се разделят. "Сините" не разчитат на специалиста от преди седмица. На негово място застана Георги Тодоров, с който отборът постигна първа победа за 2020 г. - срещу "Арда".

Договорите на Хубчев и неговите помощници - Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, все още са в сила, като от клуба преговарят за разтрогването му.

"Ние си говорим на няколко теми. Последната от които е финанси. Преговорите вървят нормално. Няма някакви сериозни проблеми. Моето очакване е до края на седмицата, ако всичко е наред, да подпишем споразумения. Това разбира се, зависи от някои условия. Аз не очаквам проблеми", заяви пред bTV изпълнителният директор на "сините" Павел Колев.

"Има клаузи, но треньорите са част от този екип. На тях им се дължи благодарност от всички левскари. За мен те имат основна роля този отбор да се запази в този вид и в съблекалнята да има някакъв морал. Спортно-технически не искам да коментирам. Това не ми е част от компетенциите. Петър Хубчев е един от хората, на които разчитах най-много и заедно с него успяхме да направим така, че този отбор да остане сплотен и да продължи да съществува. Клуб без първи отбор нямаше да има", добави той.

След като стана ясно, че двете страни няма да продължат да работят заедно, се появиха информации, че преговорите с треньорите се бавят, тъй като те искат да им бъдат изплатени дължимите заплати по контрактите. В момента "Левски" е в тежко финансово положение, като се издържа единствено от дарения и продажба на билети и абонаментни карти. 

Снимка: Lap.bg

"Треньорите много добре знаят клубът в каква ситуация е, защото аз съм ги държал в течение през цялото време, обсъждали сме всички подробности и проявяват разбиране. Мисля, че треньорската професия крие този риск навсякъде, не само в "Левски". За съжаление понякога се получава така, че нещата не се развиват така, както би ни се искало. С Петър Хубчев съм в прекрасни отношения и мисля да си остана такива", заяви Колев. 

Хубчев пое "Левски" преди малко повече от година - на 15 май 2019 г., след като от 2016 до лятото на 2019 г. бе национален селекционер. Хубчев е бивш футболист на "сините", за които има 125 мача. Той е двукратен шампион и носител на Купата на България с "Левски".