на живо

В "Локомотив" отпразнуваха Суперкупата със снимки и песен на Акрапович

"Биело дугме" се превръща в традиция в тима

Facebook

"Локомотив" Пловдив за втори път прибра във витрината си Суперкупата на България по футбол. След като преди месец "смърфовете" триумфираха в турнира за Купата на страната, вчера (2 август), те победиха "Лудогорец" пред празния стадион в Разград.

Тъй като фенове не се допускат по трибуните като мярка за ограничение на разпространението на коронавирус, победителите трябваше сами да си раздадат медалите. Именно след празненствата на "Локомотив" преди месец - на стадиона и след това по време на шествието в Пловдив, беше регистриран скок в броя на заразените. Сред тях бяха и част от футболистите на тима.

И този път обаче треньорът Бруно Акрапович не изневери на любимата си песен! Той не можеше да води тима от скамейката, тъй като изтърпява наказание, но едвам дочака последния съдийски сигнал, за да се включи в празненствата. След това даде тон за песен в рейса. И то на познатия рефрен: "Какво би дал, за да можеш да правиш така? Да вдигнеш ръцете си и шумът да те последва". 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Martin Lukov (@martinlukov) on

Песента на култовата група от бивша Югославия "Биело Дугме" беше изпята и след финала за Купата.

 
 
 
View this post on Instagram

СУПЕРШАМПИОНИ

A post shared by (@umarbaev10) on

Самите футболисти показаха само част от празненствата, като трофеят премина през ръцете на всички. Те пък увековечиха момента със снимки, които публикуваха в социалните мрежи.

 
 
 
View this post on Instagram

No3

A post shared by Dimitar Iliev (@dimitar.iliev41) on

"Черно-белите" едва ли ще се отдадат на шумни празненства. Мачът за Суперкупата на България слага началото на новия сезон в Първа лига, а още в откриващия кръг "Локомотив" се изправя срещу градския съперник "Ботев" в дербито на Пловдив.

 
 
 
View this post on Instagram

Postalo mi je neugodno ali moram se pohvalit. Supercup Bugarske 2020 - Lokomotiv Plovdiv Ludogorets 0-1 Lokomotiv Plovdiv

A post shared by Josip Tomasevic (@josip_tomasevic) on