на живо

В Лудогорец оптимисти: Ще вземем титлата (ВИДЕО)

Георги Дерменджиев: Футболистите вярват в себе си и отбора

www.ludogorets.com

Футболистите на шампиона Лудогорец са оптимисти за представянето си в първенството. Играчите на треньора Георги Дерменджиев изразиха мнение, че и този сезон ще триумфират с титлата в "А" група.

"Ние винаги сме били оптимисти. Дори когато сме били в трудни моменти, а през тези години сме ги имали безспорно, винаги сме успявали да запазим вярата в своите възможности и качества. За това наистина сме оптимистично настроени", каза капитанът на разградчани Светослав Дяков.

Той коментира и изваждането на Литекс от "А" група: "Правилата трябва да се спазват. В тази държава трябва да се научим, че когато направиш грешка, трябва да си поемеш последствията"

Полузащитникът Михаил Александров разкри, че завръщането на Георги Дерменджиев начело на отбора е подобрило атмосферата в тима. "Треньорът ни познава доста добре и мисля, че е най-добрият от всички, които са били. Нормално е да знае във всеки един момент кой футболист ще му свърши работа. След като е назначаван неведнъж в отбора, доказва, че върши работа и е нормално да има кредит на доверие". Той коментира и представянето си в националния отбор.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели, че мотивацията на отбора на бива да бъде поставяна под въпрос и че желае да бъдат привлечени двама футболисти.

„За мен са необходими двама футболисти, за да се атакува Шампионска лига или Лига Европа. Искам аз да избера тези футболисти. Искам в България да има млади футболисти , които да израстват. Това ще бъде добре за националния отбор, но няма от къде в България да вземем желаните от нас  играчи.”

Специалисът изяви желанието си Литекс да остане в елита на българския футбол и посочи, че в битката за титлата Левски не е единственият конкурент на шампионите.

Тимът на разградчани заминава утре за подготвителен лагер в Турция, къдете ще изиграе и 7 контроли с Фортуна Дюселдорф, Виктория Пилзен, Заря Луганск, Стяуа Букурещ, Сборовка Бърно, Слован Братислава и БАТЕ Борисов.