на живо

В "Лудогорец" режат с 50% заплатите на част от футболистите (ВИДЕО)

И ние сме засегнати от кризата, заяви собственикът на "орлите" Кирил Домусчиев

Lap.bg

Собственикът на шампиона "Лудогорец" Кирил Домусчиев обяви, че клубът ще съкрати драстично бюджета за заплати на футболистите заради пандемията от COVID-19, която засегна сериозно и родния футбол.

"Спазваме много строга финансова дисциплина, имаме добри приходи. Като бройка и като качество имаме най-добрите рекламодатели в страната. Приходите ни не идват само от успехите от евротурнирите. Но в тази ситуация е нормално и ние да сме засегнати от кризата. В същото време ние продължаваме да плащаме заплати. Не сме уволнили нито един човек. Разделихме се само с Джоди Лукоки. Всеки месец плащаме около 250-260 хиляди лева данъци. Внасяме милиони в държавния бюджет и мисля, че сме полезни за държавата. Всички клубове са засегнати от тази криза и ако нещата продължават така, ще търсим вариант.", коментира Домусчиев на пресконференцията след днешния Изпълком на БФС.

"Има футболисти с изтичащи договори. Подновихме ги, но им орязваме с 30, 40, 50% парите. А тези, на които не изтичат, с част от тях вече сме се договорили", добави босът.

По-рано днес стана ясно, че за втори пореден месец "Лудогорец" ще получи държавна помощ по системата "60/40". След като за март "орлите" бяха субсидирани със 110 406,96 лв. за 134 служители, за април клубът от Разград за същия брой работници получава 171 697,56 лв.

За момента "Лудогорец" е единственият отбор, който получава държавна помощ в два поредни месеца.