на живо

В мач с две спорни дузпи "Локо" София обърна "Пирин"

Втора победа за столичните "железничари"

Lap.bg

"Локомотив" София постигна обрат и победа с 2:1 срещу "Пирин" в мача на новаците от седмия кръг на Първа футболна лига. 

За столичните "железничари" това е втора победа за сезона, като те се изкачиха на осмо място в класирането. Благоевградчани записаха пето поражение и само с 3 точки са 12-ти.

В срещата бяха отсъдени две дузпи от рефера Георги Давидов - една за "Пирин" и една за "Локомотив". И двете бяха спорни, но след консултация със системата VAR не бяха отменени. 

Снимка: Lap.bg

Първият наказателен удар дойде в 12-ата минута. Преслав Йорданов от "Пирин" бе съборен в наказателното поле от Матеус Роча. Точен за откриване на резултата за гостите беше Красимир Станоев. 

До края на полувремето "червено-черните" успяха да изравнят. Автор на попадението стана Октавио, който отбеляза след атрактивен удар от границата на наказателното поле.

Снимка: Lap.bg

През втората част темпото спадна, а локомотивци достигнаха до обрата. Този път Петър Занев събори Илия Димитров. Дузпата изпълни Пламен Крачунов, а вратарят на "Пирин" Петър Петров изби. Стражът обаче напусна голлинията предварително и футболистът на "Локомотив" отново изпълни удара, този път точно. 

Гостите се опитаха да стигнат до равенство, но без успех и мачът завърши 2:1 за столичните "железничари".

Снимка: Lap.bg