на живо

В очакване на съперника

Националният отбор по футбол ще разбере срещу кого ще играе за място на Евро 2020

Lap.bg

Квалификациите за европейското първенство по футбол приключиха. Българският тим изпрати една от най-лошите си кампании, след като постигна само една победа в последния мач срещу Чехия, а расистки скандал беляза срещата с Англия на националния стадион "Васил Левски".

Въпреки предпоследното място в групата, надежда за класиране на голям футболен форум все още има! "Лъвовете" могат да постигнат целта си чрез баражите в Лигата на нациите. Българските футболисти завършиха на второ място в групата си в първото издание на турнира, а развоя на обичайните квалификации им дава право да изиграят още две срещи, в които да се борят за едно от четирите незаети места.

Снимка: Lap.bg

Днес в Нион, в присъствието на националния селекционер Георги Дерменджиев, ще бъде определен пътят на България. Вариантите са два.

Първи вариант:

Ако България бъде изтеглена в Дивизия "А" при жребия, за който е с по-висок ранкинг в сравнение с Румъния, Израел и Унгария, тимът ни със сигурност ще бъде домакин на един от последните два отбора в полуфиналния плейоф на 26 март.

- Ако това е Израел и продължим напред, предстои сблъсък с победителя от мача между Исландия и Унгария или Румъния, като домакинството ще се реши от жребия.

- Ако това е Унгария и продължим напред, предстои сблъсък с победителя от мача между Исландия и Израел или Румъния, като домакинството ще се реши от жребия.

Няма вариант България да се сблъска с Румъния в полуфиналния плейоф, тъй като северните ни съседи са с най-нисък ранкинг от четирите тима след изиграните двубои в Лигата на нациите. Това означава, че ако попаднат в Дивизия "А" при жребия, румънците ще гостуват на Исландия, а ако отидат в Дивизия "С" ще им предстои визита на Шотландия. При втория вариант България ще играе с Израел.

Снимка: Lap.bg

Втори вариант:

Ако жребият изпрати страната ни в Дивизия "С", ще гостуваме на Шотландия на 26 март, а при успех във финалния бараж ни чака победителят от Норвегия - Сърбия, като домакинството ще определи жребият.

В Дивизия "В" и в поток "D" вече всичко е ясно. В Дивизия "В" двойките са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В Дивизия "D" полуфиналите противопоставят Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово.

Жребият ще бъде изтеглен в 13:00 часа днес (22 ноември).