на живо

В Португалия: Роналдо преминава в "Манчестър Сити"

Задава се сблъсък с Меси още в груповата фаза на Шампионска лига

Кристиано Роналдо е направил своя избор! Суперзвездата на "Ювентус" и петкратен носител на "Златната топка" ще премине в "Манчестър Сити" до края на летния трансферен прозорец. Това обяви португалският журналист Гонсало Лопеш в социалната мрежа "Туитър".

Той посочва като основна причина за решението на Роналдо шансовете на "Сити" да триумфира в Шампионската лига, където "гражданите" играха финал в предишното издание, загубен с 0:1 от "Челси".

Появяват се и информации за разговори между мениджъра на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола и Роналдо. Противно на спекулациите, каталунският специалист е "за" идване на Кристиано в "Манчестър Сити", въпреки че двамата бяха врагове по оста "Барселона" - "Реал" Мадрид между 2008 и 2012 г.

В Португалия смятат, че всичко зависи от агента на Роналдо - Жорже Мендеш, чиято тежка задача е да постигне договорка с настоящия му тим - "Ювентус". На този етап италианският гранд не отстъпва от исканията си "Сити" да плати трансферна сума в размер на 30 млн. евро. Английският шампион обаче предлага включване на играчи в сделката с цел намаляване на цената.

"Гражданите" търсят заместник на клубната легенда Серхио Агуеро. Аржентинецът се раздели със "Сити" през лятото в посока "Барселона", оставяйки Габриел Жезус единствения изявен централен нападател в селекцията на Гуардиола.

Любопитното е, че ако смени Торино с Манчестър, Кристиано Роналдо ще се сблъска с Лионел Меси и неговия ПСЖ още в груповата фаза на Шампионската лига. Дали звездният дуел ще бъде подновен - ще разберем съвсем скоро!