на живо

В ритъма на социалните мрежи: Шампионите и загубеняците на 2020 г. (ВИДЕО)

Някои футболисти впечатлиха, а други разочароваха

Reuters

С ограничаването на контактите между хората заради пандемията от COVID-19, много от нас намериха комфорт в социалните мрежи.

В тази година TikTok - социална мрежа за споделяне на кратки, забавни видеа с танци, се превърна от претендент в крал, а футболистите проявиха креативност и с лекота прехвърлиха последователите си в хитовата платформа.

Някои бяха впечатляващи, други - никак даже. Затова сме ви подготвили една селекция от шампионите и загубеняците сред футболистите за изминалите 12 месеца

ПОБЕДИТЕЛИ

Алфонсо Дейвис. Само каква година за младия канадец. Требъл с "Байерн" Мюнхен още в първия му пълен сезон, номинация за "Златно момче", а може би най-сериозното му умение (това вече е въпрос на гледна точка) е, че е безспорният крал на футболния TikTok...

Джордан Хуйтема. Футболистката на "Пари Сен Жермен" е гадже на Алфонсо Дейвис и перфектно го допълва в социалните мрежи. Вижте само какви колаборации правят двамата.

Уейн Бридж. Силните двойки определено са на почит в платформата. Бившият английски национал Уейн и жена му Франки Бридж се оказват по-смъртоносно дуо от Хари Кейн и Хюн-Мин Сон.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wayne Bridge (@waynebridge03)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wayne Bridge (@waynebridge03)

Маркъс Рашфорд. Нападателят на "Манчестър Юнайтед" няма как да не попадне в класацията заради страхотната работа, която върши с неуморните си опити да подкрепя децата в нужда и бедните семейства.

Благодарение на усилията му, през ноември британското правителство обяви, че ще похарчи повече от 400 милиона паунда в помощ на бедните деца и нуждаещите се семейства в страната.

Алекс Окслейд-Чембърлейн. Полузащитникът на "Ливърпул" и звездата от Little Mix Пери Едуардс създадоха нов танц... и показаха как да се пързаляме по пода в домовете си. Това видео се превърна в златен стандарт за двойките по време на изолацията в първия локдаун.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Perrie Edwards (@perrieedwards)

Жозе Моуриньо. Няма как да подминем Специалния, който преоткри "Инстаграм" през последните няколко месеца.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)

Енергията му е от типа "не разбирам нищо от социални мрежи, но случайно се оказвам много добър в тях", а хуморът му извира от всяка публикация.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)

ЗАГУБЕНЯЦИТЕ

Роберт Левандовски. Да се чуди човек как прекрасната Анна приема нещата, които съпругът й прави, докато е сам вкъщи.

Футболист номер 1 за 2020 г. не бива да прави така.

Тони Кроос. Германският полузащитник не е точно "забавен". През ноември той се впусна в доста нетипична дискусия с Пиер-Емерик Обамеянг. Халфът на "Реал" Мадрид заяви, че габонецът не дава добър пример на децата като празнува с маски на супергерои.

Мемфис Депай. За нападателя на "Олимпик" Лион годината бе доста успешна - през ноември дори излезе и новият му албум "Heavy Stepper".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay)

През март той публикува снимки с екзотично животно, точно когато "Tiger King" се превърна в най-гледаната програма в света, а опитомяването на животни като тигри и лъвове изглеждаше отминало... може би това не беше най-добре обмислената му пиар кампания.

Саул Нигес. Испанецът три дни си игра с последователите си в "Туитър" относно "новия" си клуб. 

Говореше се, че ще ходи в "Манчестър Юнайтед". Вместо на "Олд Трафорд", Нигес обяви, че с брат му създават академия.


Арлинг Холанд. Колкото и да не ни харесва, трябва да отбележим, че детето-чудо допусна сериозен гаф.

След края на миналия сезон в социалните мрежи видяхме как головата машина на "Борусия" Дортмунд се наслаждава на прибирането си у дома и цепи дърва с баща си.

Малко след това обаче се появи клип, който показа как младият Холанд е изритан от нощен клуб в Норвегия.

За капак на всичко, той бе нахокан от баща си в "Туитър"...