на живо

В родния Пловдив стискат палци на Цвети Пиронкова

"Тя постигна много!", гордеят се в Града под тепетата

Цяла България стиска палци на Цветана Пиронкова! Родната тенисистка излиза срещу Серина Уилямс на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ.

А в Пловдив вълнението е още по-голямо! В родния град на Цвети всички са вперили поглед към телевизионните екрани.

"Серина Уилямс е най-голямата шампионка за всички времена в този спорт. Цвети най-вече трябва да се подготви физически, защото беше много изтощителен мача с Корне", анализира треньорът Серафим Грозев, който играе с Пиронкова по време на тренировките ѝ в Пловдив.

Вицепрезидентът на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов също е оптимист, въпреки сериозната съперница на българката. В 4 мача до сега Пиронкова няма победа срещу американката.

Снимка: Getty Images

"Тази вечер ще имаме невероятен сблъсък на две жени с характер. Двете противнички са в равни условия, защото Серина трябваше да преодолее гъркинята, която ѝ даде сериозен отпор. Доста отдавна Серина не се е радвала така на такава победа при това на пръв поглед с непретенциозен съперник", заяви той.

Мачът ще се проведе на централния корт в Ню Йорк. Публика по трибуните няма да има като предпазна мярка срещу разпространението на коронавирус. Но това не пречи на всички почитатели на Пиронкова у нас и в чужбина да стискат силно палци за успех на българката. Ако тя спечели мача си срещу Уилямс, то това ще бъде нейният втори полуфинал на турнир от Големия шлем след "Уимбълдън" през 2010 г.