на живо

В "Тотнъм" се готвят за криза. Определиха цената на Кейн

Сумата предвещава нов рекорд

Reuters

В "Тотнъм" се готвят за жестока финансова криза. От лондонския футболен клуб предвещават, че загубите им заради спряното първенство заради пандемията от коронавирус, ще са толкова големи, че са готови да... продадат голямата си звезда Хари Кейн.

Медиите в Англия съобщават, че ръководството на шпорите вече е определило трансферната цена на голмайстора - 227 млн. евро (222 млн. паунда). Толкова ще трябва да плати клубът, който иска да го привлече. 

Снимка: Instagram

Ако подобен трансфер се осъществи, то той ще бъде рекорден. В момента най-скъпият футболист е Неймар, който премина от "Барселона" в "Пари Сен Жермен" за 222 млн. евро.

"Тотнъм" ще бъде сред най-потърпевшите футболни клубове в Европа от спирането на първенствата. Освен, че няма как да получават приходи в този период, "шпорите" трябва да продължат и да изплащат вноските по договора за строеж на новия им стадион, който беше открит преди година.

Хари Кейн лекуваше тежка контузия, но ще може да се завърне на терена след принудителната пауза. Интерес към него проявяват от "Манчестър Юнайтед".

Във свое интервю преди дни нападателят спомена, че мисли за трансфер.

"Обичам "Тотнъм" и винаги ще обичам отбора. Но винаги съм казвал, че, ако не прогресираш, не вървиш в правилната посока, няма смисъл да стоиш на едно място. Аз съм амбициозен човек и искам да ставам все по-добър. Искам да съм сред най-добрите и това зависи и от отбора", заяви Кейн.

bTV призовава: останете си вкъщи!