на живо

"Вълците" на Нуно Санто обърнаха "Челси" за 4 минути

"Уулвърхемптън" сложи край на серията си от 6 мача без победа

"Уулвърхемптън" победи "Челси" с 2:1 като домакин в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига.

Хората на Нуно Ешпирито Санто стигнаха до трите точки с обрат в рамките само на 4 минути. Така те сложиха край на серията си от 6 двубоя без успех в шампионата. За "Челси" това бе второ поражение от началото на сезона.

На "Молиню" гостите бяха по-активни в началото на срещата и още в 7-ата минута Н'Голо Канте намери Еден Азар, който стреля, но стражът Руи Патрисио се намеси. "Челси" притисна съперника и поведе в 18-ата минута. Рубен Лофтъс-Чийк получи пас от Азар, отправи удар, топката се отклони от капитана на "Уулвс" Конър Коуди и влетя в мрежата.

В 23-ата минута Уилиан изпълни отлично пряк свободен удар, Патрисио обаче показа класа и изби в корнер. Четвърт час по-късно бразилецът бе изведен на чиста позиция, но Райън Бенет направи страхотен шпагат.

След почивката Алваро Мората пропиля добра възможност да покачи на 2:0 за "сините". Когато не вкараш, ти вкарват... В 59-ата минута "вълците" организираха контраатака, при която младокът Морган Гибс-Уайт изведе Раул Хименес. Мексиканецът стреля, а вратарят Кепа остави топката да мине под него и да се оплете в мрежата - 1:1.

Отборът на Маурицио Сари допусна и пълен обрат. В 63-ата минута Жоао Моутиньо отне топката от Уилиан и подаде към Мат Дохърти на десния фланг, който пусна към непокрития Жота и резултатът стана 2:1 за "Уулвс".

До края "Челси" не създаде нищо интересно пред вратата на домакините, като единствено пред Сеск Фабрегас се откри шанс да възстанови равенството, но той стреля неточно от добра позиция.

С тази победа "Уулвърхемптън" заема 12-ото място с актив от 19 точки. "Челси" остава четвърти с 31.