на живо

"Вълците" си тръгнаха с точка от "Олд Трафорд"

"Манчестър Юнайтед" направи само 1:1 с "Уулвс", убедителни победи за "Сити" и "Ливърпул"

"Уулвърхемптън" продължава да впечатлява с играта си от началото на сезона. След като отмъкна точка на "Манчестър Сити" преди месец, днес новакът направи същото и с "Манчестър Юнайтед". В двубой от 6-ия кръг на английската Висша лига "вълците" стигнаха до равенство 1:1 на "Олд Трафорд" пред погледа на сър Алекс Фъргюсън.

Преди първия съдийски сигнал домакините отдадоха почит на легендарния си мениджър, който се завърна на стадиона след претърпяната мозъчна операция през май. Шотландският специалист бе посрещнат с бурни аплодисменти от феновете не само на "червените дяволи", но и от тези на "вълците".

Първата голова възможност в мача се откри пред гостите. Още в 7-ата минута Раул Хименес овладя в наказателното поле, обърна се и стреля по земя, но Де Хеа се намеси блестящо. Минути по-късно отбраната на "Юнайтед" изпусна Вили Боли при един корнер и той стреля опасно с глава, Де Хеа обаче отново показа класа.

В 18-ата минута "червените дяволи" поведоха с попадение на Фред. Бразилецът преодоля Патрисио с прецизен изстрел.

Малко преди почивката пак Фред бе близо до гол. Той изпълни отлично пряк свободен удар, но Руи Патрисио спаси.

През втората част "Юнайтед" доминираше. Въпреки това "Уулвс" изравниха в 53-ата минута, когато Раул Хименес задържа топката в пеналта, върна към Жоао Моутиньо и португалецът я прати в горния ляв ъгъл - 1:1.

В минутите след гола "вълците" организираха няколко добри атаки и поставиха под напрежение Де Хеа. Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо реагира с две смени - Алексис Санчес и голмайсторът Фред напуснаха терена, а на тяхно място в игра влязоха Антони Марсиал и Хуан Мата.

"Юнайтед" си върна инициативата и притисна съперника, но така и не създаде чисто голово положение пред Патрисио. Вместо това в самия край на мача резервата Адама Траоре бе в основата на опасна контраакция на "Уулвс", която можеше да завърши и с победен гол за новака, но играчът на "вълците" стреля слабо.

Така "Манчестър Юнайтед" отново разочарова феновете си у дома и заема петата позиция във временното класиране, изоставайки на 8 точки от лидера "Ливърпул". "Уулвърхемптън" пък е девети.

Големите фаворити за титлата - "Ливърпул" и "Манчестър Сити" имаха далеч по-леки задачи от "Юнайтед" и записаха разгромни победи.

"Мърсисайдци" се наложиха с 3:0 над "Саутхемптън". Точни за класическия успех на "червените" бяха Жоел Матип и Мохамед Салах, а Уесли Хут от състава на "светците" си отбеляза автогол.

За тима на Юрген Клоп това е шеста поредна победа началото на сезона.

"Манчестър Сити" също нямаше проблеми с друг от отборите, които ще се борят за оцеляване до последно - "Кардиф". Шампионът на Англия разби новака с 5:0 (Агуеро 32, Бернардо Силва 35, Гюндоган 44, Марез 67 и 89).

Тагове:

уулвс