на живо

Валенсия издържа натиска на Монако и е в групите на Шампионска лига (ВИДЕО)

Испанците загубиха реванша, но ликуват

БГНЕС

Валенсия се класира за груповата фаза на Шампионска лига. Отборът на Нуно Еспирито Санто отстрани Монако, макар и да загуби реванша в княжеството с 1:2. Валенсия бе спечелил първата среща с 3:1 и с общ резултат 4:3 продължава напред.

Срещата на Стад Луи II започна по перфектен начин за гостите. Още в 4-та минута Алваро Негредо вкара впечатляващ гол, след като пое едно грешно подаване на Фабиньо. Негредо прехвърли виртуозно вратаря и стъписа Монако.

Червено-белите обаче бързо се оттърсиха от шока и съвсем скоро Андреа Раджи изравни резултата. Защитникът пое с гръб към вратата, обърна се и заби топката в мрежата.

До почивката резултатът се запази 1:1, а след нея Монако излезе много по-напористо. Валенсия се прибра в половината си и почти не поглеждаше напред.

В 74-та минута дойде един от най-спорните моменти в мача. Монако поведе с 2:1, но останаха много сериозни съмнения за засада на голмайстора Елдерсон Ечеджиле.

До края Валенсия изпадна буквално в глуха защита, но Монако, въпреки че натисна здраво, не успя да стигне до сериозно положение за гол, който да вкара мача в продължения.

Така "прилепите" отново са сред европейския елит, докато Монако остава в групите на Лига Европа.