на живо

Валери Божинов: Бих сменил "Партизан" само за топ отбор

"Играя в най-добрия отбор на Балканите. Няма да го сменя за трета дивизия", категоричен е нападателят

partizan.rs

Нападателят на "Партизан" Валери Божинов категорично отрече информациите, че ще премине в третодивизионен италиански отбор. Пред сръбски медии той заяви, че дори не е чувал името на тима, с който го свързват - "Акрагас".

"Нищо от написаното в италианската преса не е истина. Нито са ме търсили, нито съм водил преговори. Да бъда честен, дори не съм чувал името на този отбор. Направо е смешно! Не знам как да тълкувам това, освен като неуспешен опит за реклама на мой гръб. Опитаха се да станат популярни, но само ми направиха проблем. Аз съм във фантастични отношения с всички в "Партизан". Ако има нещо, те първи ще научат", коментира Божинов.

През зимата се заговори за евентуален трансфер на българина, но той все пак остана в клуба.

"Играя в най-добрия отбор на Балканите - "Партизан". Ако си тръгна от тук, то ще е за да отида в някой по-добър и със сигурност няма да е в трета дивизия. Освен това, в Белград усещам, че ме уважават и онази силна подкрепа от феновете. Точно те ни дават сила и са най-добрите. Вярвам, че с тяхна помощ ще спечелим титлата и купата на страната", заяви нападателят.

Валери Божинов има 4 гола на сметката си от началото на сезона в Сърбия. Това го прави втори най-добър реализатор за "Партизан" след Леонардо, който има 5.