на живо

Валери Божинов: Треньорът трябва да се чуди кого да пусне (ВИДЕО)

"Трябва да скъсим дистанцията. От следващия сезон, с новия собственик, ще е различно", заяви

Lap.bg

Нападателят на "Левски" Валери Божинов заяви, че конкуренцията в новия му-стар клуб трябва да бъде на ниво, за да могат "сините" да се противопоставят на лидерите в първенството и да затруднят самия нов треньор Георги Дерменджиев.

"Не трябва да говорим много, а да говорим на терена и да показваме на какво сме способни на треньора. И той не трябва да знае кого иска да пусне. Конкуренцията е важна. Трябва да иска да пусне всичките 22-ма на терена", заяви Божинов при представянето си на стадион "Георги Аспарухов".

Той заяви още, че предпочита действията му на терена да говорят, а не да дава изявления. 

"Когато си в "Левски" амбициите и желанията са големи. Нормално е в такъв клуб да имаш такива цели. Не трябва да има много думи, а да работим повече, да сме пример, най-вече за чужденците. И те да разберат какво е "Левски". Без много приказки, без много шумения. Трябват дела, а не думи! Ако го си оставим сърцето, ще са доволни и ръководството и феновете. Случва се да те победят, но няма какво да ти кажат, ако играеш добре", зави още той. 

Снимка: Lap.bg

Божинов се завръща при "сините" след кратък престой през 2014 г. Тогава той успя да отбележи 8 гола за 20 мача.

Другото ново-старо попълнение на тима през зимния трансфрен прозорец е Живко Миланов - защитникът, който 3 пъти стана шампион с "Левски". За него това ще бъде трети период в "синия" клуб.

"Има много голяма разлика от първия ми период. Тогава, при един мач, завършил наравно, не можеше да си стигнеш до колата. Не съм дошъл тук да се харесам на някой, а да си върша работата. Трябва да бъдем реалисти. "Левски" е на 10 точки от "Лудогорец" и извън борбата за Купата. Нека си свършим работата. Познавам тази публика, те искат победи. Да изиграем няколко мача и да скъсим дистанцията. Целта ми е да играем мач за мач и да скъсим дистанцията. От другата година, когато почнем наравно, ще е различно. Ще има и нов собственик, ще има сигурност", заяви Миланов.

Снимка: Lap.bg

След дълги преговори към тима се присъедини и Мартин Райнов. Той коментира думите на бившия скаут на "сините" Кирил Вангелов, че договорът му не е станал факт по-рано заради претенциите му за голяма заплата.

"За мен е чест да играя в този отбор. Не зависеха нещата от мен по време на преговорите. Радвам се, че съм тук. Това е моето желание. Нямаше извиване на ръце. Изненадван съм от думите на Вангелов. Лично той ми се обаждал да ме иска няколко пъти, за да ме кани в "Левски", каза той.