на живо

Валери Божинов уредил трансфер на свой съотборник в "Ювентус"

Никола Миленкович ще премине в италианския гранд през лятото, твърди българинът

partizan.rs

Валери Божинов е съдействал активно за трансфера на своя млад съотборник в "Партизан" - Никола Миленкович, в "Ювентус". 19-годишният защитник ще премине в италианския гранд през лятото, а новината разкри самият българин пред "Газета дело Спорт".

"Партизан" има много добри млади играчи - Миленкович, Михайлович, Влахович. Никола е един отличен защитник, за когото вече ме разпитваха от "Ювентус". Сделката остава само да бъде оповестена официално. Мисля, че са се разбрали той да премине в Италия през юни", споделя Божинов.

Миленкович е един от младите таланти на сръбския футбол. Той е един от основните защитници на "Партизан" в момента, като за миналия сезон има 16 изиграни мача. Неговият колега в нападение разкри, че самият Никола е изразил желание да премине при "черно-белите".

"На първия лагер през лятото на 2016 г. бяхме в една стая. Постоянно ме разпитваше за престоя ми в "Юве", но е е много разхвърлян. Казах му, че не би искал Буфон да го вижда такъв", споделя още информация българският нападател.

Божинов беше част от тима на "Ювентус" през сезон 2006/2007 г. За "Старата госпожа" той изигра 18 мача, в които вкара 5 гола.