на живо

Вълшебникът Меси класира Аржентина за полуфинал на Копа Америка

Колумбия отстрани Уругвай след дузпи

Reuters

Лионел Меси отново влезе в ролята на футболен магьосник и имаше основна заслуга за класирането на Аржентина на полуфинал на Копа Америка. Капитанът на "гаучосите" вкара едно от попаденията във вратата на Еквадор и подаде за останалите при успеха с 3:0.

Аржентина доминира на терена на “Олимпико Педро Лудовико” в Гояния, Бразилия през първото полувреме. Първият гол бе дело на Родриго де Паул, който получи топката от Меси и я прати във вратата на съперниците в 40-ата минута.

Снимка: Reuters

През втората част аржентинците заиграха по-спокойно и по-скоро пазеха крехката си преднина. Стигна се до 84-ата минута, когато Меси подаде на Лаутаро Мартинес. Последният не сбърка и удвои. 

В последната минута на редовното време Еквадор остана с човек по-малко след изгонването на Пиеро Хинкапи. Меси пък изпълни пряк свободен удар и вкара четвъртия си гол в турнира, с който оглавява класирането при голмайсторите.

Снимка: Reuters

За 36-ти път Аржентина попада сред четирите най-добри отбора на Копа Америка. 

На полуфинал "гаучосите" ще се изправят срещу Колумбия. Тимът отстрани Уругвай след нулево равенство в редовното време и дузпи - 4:2.

Тагове:

Лионел Меси