на живо

Ван Гаал оставя Давид де Хеа извън групата за мача с Тотнъм

Бъдещето на испанския страж изглежда е извън “Олд Трафорд”

Испанският вратар на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа няма да попадне в групата на тима за откриването на сезона във Висшата лига тази събота (14:45 българско време) срещу Тотнъм.

Това заяви мениджърът на отбора Луис ван Гаал на пресконференцията преди мача. Причина за решението на холандеца е продължаващата вече няколко месеца драма относно евентуалния трансфер на Де Хеа в Реал Мадрид. Ван Гаал смята, че напрежението по тази тема може да разсее испанския страж и той да не се представи на ниво в събота.

„Де Хеа няма да играе, все пак един играч е и човешко същество. Той не може просто така да се справи с това. Сега трябва да обмислим кой трябва да стартира.”

Евентуален заместник на Де Хеа ще бъде привлеченият през това лято аржентински вратар Серхио Ромеро. Той обаче все още не е записал и минута игра откакто се присъедини към „червените дяволи” преди две седмици. От друга страна, младият страж Сам Джонстън също може да стартира, имайки предвид факта, че игра в четири от летните контроли на тима по време на турнето в Северна Америка.

Снимка: manutd.com

И друго ново попъление – Бастиан Швайнщайгер – по всяка вероятност няма да запише минути. „Швайнщайгер пристигна в последния момент и не мисля, че е достатъчно подготвен. Ще трябва да постепенно да подобряваме формата му.”