на живо

Ван Гаал води решителния мач на Нидерландия от инвалидна количка

Селекционерът е претърпял инцидент

Getty Images/Guliver Photos

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал вероятно ще води решителния мач на "лалетата" за класиране за мондиала в Катар от инвалидна количка. Той е получил фрактура на тазобедрената става след инцидент с велосипед.

По традиция след тренировка играчите и треньорът се прибират в хотела с велосипеди. След вчерашното занимание обаче Ван Гаал пада и се контузва. Поне това е последната версия. Първоначално бе обявено, че селекционерът е паднал в банята. 

Той веднага е бил откаран в болница, където лекарите са преценили, че не се налага операция, но ще трябва да се въздържа от ходене в следващите седмици.

Селекционерът дори води днешната тренировка на Нидерландия от голф количка, с която бе докаран до терена от своя асистент.

"Болката при движение е огромна, заради това ще използвам индвалидна количка за няколко седмици. Мозъкът ми обаче работи, не се притеснявайте", заяви Ван Гаал пред репортерите.

Все още не е напълно ясно дали той ще може да застане край тъчлинията по време на утрешната решителна световна квалификация срещу Норвегия.

"Лалетата" посрещат скандинавците в директен сблъсък за класиране за световното първенство в Катар. Ако не загуби този двубой, Нидерландия ще играе на мондиал за първи път от 2014-а, когато отново селекционер бе Ван Гаал.