на живо

Въпреки рекорда на Фати, "Реал" разби "Барса" в Ел Класико

"Белите" оглавиха класирането в Испания

Reuters

"Реал" Мадрид победи "Барселона" с 3:1 като гост в един от най-чаканите мачове в света - испанското Ел Класико.

Срещата беше под номер 278 между двата тима (181-а в Примера дивисион), но за първи път по трибуните не присъстваха атрактивните фенове на двата тима. Мярката беше наложена, за да се ограничи разпространението на коронавирус.

Снимка: Reuters

А запалянковците има за какво да съжаляват. Младата звезда на "Барселона" Ансу Фати записа името си като най-младия голмайстор в мачовете между големите съперници. Това обаче не беше достатъчно и "белите" си осигуриха нов успех. 

Едва в 5-ата минута гостите от „Реал“ откриха резултата. След бърза отлична акция Карим Бензема подаде ювелирно на Федерико Валверде. Защитниците на „Барса“ подцениха ситуацията, а уругваецът се разписа с топовен шут.

Снимка: Reuters

Домакините реагираха светкавично! Само 3 минути по-късно равенството беше възстановено. Автор на попадението стана Ансу Фати. Роденият в Гвинея-Бисау футболист вече е най-младият играч, отбелязвал попадение в мачовете между „Барса“ и „Реал“. До сега това беше Винисиус, който през март 2020 г. се разписа в Ел Класико, докато беше на 19 години и 233 дни. Фати е на 17 години и 359 дни.

Двата тима продължиха да атакуват и да организират опасни акции пред двете врати. В 61-ата минута „Реал“ получи възможност да изпълни дузпа. Клеман Лангле задържа Рамос за фланелката в наказателното поле на „Барса“. Съдията прегледа ситуацията чрез системата VAR и, въпреки протестите на домакините, отсъди наказателен удар. Рамос застана зад топката и не сбърка, въпреки че вратарят Нето успя да отгатне в коя посока ще отиде коженото кълбо.

Снимка: Reuters

Каталунците също имаха претенции за дузпа, но реферът и асистентите му прецениха, че Варан е играл неволно с ръка в наказателното поле на "Реал".

В 90-ата минута резервата Лука Модрич успя да издебне вратаря на „Барса“, който излезе напред и направи резултата 3:1 за „белите“.

Така "Реал" оглави класирането в Испания с 13 точки след 6 кръга. Победата беше своеобразен реванш към феновете след двете загуби - от "Кадис" в първенството и от "Шахтьор" Донецк в Шампионската лига. 

Снимка: Reuters

"Барселона" е на незавидната 10-а позиция в подреждането в Примера дивисион. 

"Белите" гостуват на "Борусия" Мьонхенгладбах във вторник (27 октомври), а каталунците ще пътуват за Италия, където ще се изправят срещу "Ювентус" на 28 октомври - мача може да гледате пряко по bTV Action.