на живо

VAR и Погба донесоха измъчена победа на Франция над Австралия (ГАЛЕРИЯ)

"Петлите" спечелиха с 2:1

Фаворитът Франция започна с измъчена победа похода си към титлата на световното първенство по футбол в Русия. "Петлите" се наложиха с 2:1 над Австралия в първия мач от трета група на Мондиала, а успехът дойде след историческата първа намеса на VAR на Мондиал и леко късметлийски гол на Пол Погба.

Въпреки загубата, "кенгурутата" показаха, че не са за пренебрегване.

Снимка: Reuters

През първото полувреме европейските вицешампиони владееха повече топката, но така и не стигнаха до реална голова възможност. Опитите на ГризманМбапе и Погба не успяха да изпотят вратаря на Австралия Матю Райън. 

Първите 45 минути ще се запомнят и с два шанса за съперниковия тим. В 18-ата минута само майсторската реакция на Юго Лорис след рикошет в крака на Толисо предотврати гол във вратата на "петлите". В края на частта Бехич стреля от границата на наказателното поле, но леко неточно.

Най-спортната ситуация в срещата дойде в 55-ата минута, когато Гризман бе повален в наказателното и след намесата на VAR главният съдия отсъди дузпа за Франция. Нападателят на "Атлетико" Мадрид не се поколеба и вкара от бялата точка за 1:0.

Снимка: Reuters

Няколко минути по-късно резултатът бе изравнен. Самуел Юмтити игра като волейболист в наказателното поле на "петлите" и Австралия получи дузпа. Капитанът на "кенгурутата" Миле Йединак бе точен за 1:1.

Снимка: Reuters

В 80-ата минута Франция поведе с 2:1. Пол Погба стреля към вратата, топката се отби в крака на Бехич, уцели напречната греда и тупна зад голлинията. 

До края на срещата Астралия се вдигна на щурм, но не успя да се добере до изравнително попадение.