на живо

VAR не е за всеки! Или най-глупавият картон на Суарес (ВИДЕО)

Уругваецът опита да наднича в монитора на съдията

Reuters

Нападателят на "Атлетико" Мадрид Луис Суарес е получавал жълт картон 138 пъти във футболната си кариера! Но последният му е може би най-странен!

Уругваецът беше предупреден официално от съдията на мача на неговия тим срещу "Локомотив" Москва, тъй като се опита да... наднича в екрана, на който реферът гледа повторенията на заплетените ситуации.

В 24-ата минута московските домакини вече изоставаха с 0:1 и поискаха дузпа в своя полза заради нарушение в наказателното поле. Съдията се допита до своите помощници и помоли да прегледа още веднъж ситуацията на екрана, разположен до игрището - абсолютно стандартна процедура при системата VAR. 

Явно на Суарес също му стана любопитно и на пръсти се приближи към рефера, за да погледне. Съдията Беноа Бастиен от Франция не се поколеба да накаже това нездраво любопитство и извади жълтия картон!

Снимка: Reuters

В крайна сметка "Локомотив" Москва получи право да изпълни дузпа, а Миранчук беше безгрешен за 1:1. 

Надяваме се Суарес да си е научил урока! Въпреки че очаквахме да спре да си изкарва глупави наказания, след като през 2014 г. захапа Джорджо Киелини по време на срещата от световното първенство между Уругвай и Италия. Това не беше първата жертва на острата му захапка. Хапани от Суарес са още Бранислав Иванович (2013 г.) и Отаман Бакал (2010 г.).

Снимка: Getty Images

Уругваецът премина в "Атлетико" Мадрид през лятото на 2020 г., след като прекара 6 сезона в "Барселона". Той обаче на постигна разбирателство с новия треньор на каталунците Роналд Куман. До момента Суарес е изиграл 7 мача за дюшекчиите, в които е вкарал 4 гола.