на живо

С гол от дузпа "Манчестър Юнайтед" измъкна точка от "Тотнъм"

Хари Кейн се завърна

Reuters

Отборите на "Тотнъм" и "Манчестър Юнайтед" завършиха 1:1 в мач от 30-ия кръг Висшата лига. Домакините бяха близо до победата след гол на Стивън Бергвайн в средата на първото полувреме, но десетина минути преди края Фернандеш донесе точка на гостите.

В състава на лондончани се завърна капитанът Хари Кейн, който се контузи в първите дни на новата година.

Вероятно с оглед на това, че паузата във Висшата лига продължи повече от 100 дни, двата тима започнаха предпазливо. "Червените дяволи" играеха повече с топката през първата част, но пък контраатаките на домакините не бяха за подценяване.

"Шпорите" поведоха в 27-ата минута след страхотен индивидуален пробив на Стивън Бергвайн, който прониза Давид де Хеа за 1:0. За нидерландеца, който премина в тима на Жозе Моуриньо през зимния трансферен прозорец, това бе трети гол в третия му домакински мач с екипа на лондончани.

Снимка: Reuters

Гостите бързо можеха да изравнят, но Юго Лорис се намеси след удар на Санчес. Малко след това Де Хеа направи отлично спасяване след удар с глава на Хюн-Мин Сон.

След почивката "червените дяволи" вдигнаха оборотите. В игра се появи Пол Погба, който още при една от първите си комбинации с Бруно Фернандеш изведе чудесно Антони Марсиал, но Ерик Дайър се намеси в последния момент. В 66-ата минута Марсиал накара Лорис да покаже най-добрите си рефлекси.

В 80-ата минута натискът на гостите даде резултат. Погба проби отдясно и навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Дайър. Главният съдия Джонатан Мос бе категоричен и посочи бялата точка. Положението бе преразгледано с VAR, който потвърди отсъждането на рефера. Така Бруно Фернандеш изравни за 1:1 в 81-ата минута.

Това бе 23-а дузпа в полза на "Юнайтед" от началото на миналия сезон. "Червените дяволи" са безспорен лидер по този показател във Висшата лига, като следващият тим в класацията изостава с 9 наказателни удара.

Минута преди края съдията отново посочи бялата точка за падане на Бруно Фернандеш без съприкосновение в наказателното поле и Жозе Моуриньо побесня. VAR обаче промени решението на арбитъра. 

В последните секунди от добавено време Мейсън Грийнууд имаше добра възможност за пълен обрат, но топката премина на сантиметри от целта.

След равенството "Манчестър Юнайтед" остава пети с 46 точки, а "Тотнъм" е осми с 42 преди останалите срещи от кръга.