на живо

ВАР раздели точките между "Манчестър Юнайтед" и "Арсенал"

Без победител в дербито на кръга

Reuters

Отборите на "Манчестър Юнайтед" и "Арсенал" завършиха 1:1 в дербито на седмия кръг на Висшата лига. Скот Мактоминей в 45-ата минута отбеляза с красив гол в полза на домакините, а в 58-ата Пиер-Емерик Обамеянг изравни след намесата и на ВАР, след като в първия момент страничният съдия изненадващо вдигна флаг за засада.

Двата тима започнаха предпазливо под проливния дъжд на "Олд Трафорд". Домакините владееха повече топката, но стигнаха до първото по-сериозно положение едва в 29-ата минута, когато Андреас Перейра направи пробив, финтира защитник и шутира по земя, но Бернд Лено отрази удара му. "Арсенал" отвърна с неточен удар на Пепе, а в 31-ата минута имаше претенции за дузпа за игра с ръка на футболист на "Юнайтед", но такава не бе отсъдена.

Последваха пропуски на Пепе, Сака и Гендузи, чиито удари бяха спасени от Де Хеа с блестящи намеси, а в последната минута на първото полувреме при контраатака домакините успяха да поведат. Подаването на Джеймс за Рашфорд не се получи, но нападателят стигна до топката и я върна към границата на наказателното поле, където Мактоминей с мощен удар я прати под гредата за 1:0.

Снимка: Reuters

След почивката в 56-ата минута и домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Сеад Колашинац, но и в тази ситуация съдията си замълча, а две минути след това гостите изравниха. Туанзебе подари топката на Сака, който изведе Обамеянг и габонският голмайстор се разписа за 1:1. Радостта му бе помрачена от вдигнат флаг за засада, но след намесата на ВАР голът бе признат.

Сака можеше да изведе гостите напред след час игра, но от точката на дузпата шутира над вратата. В 64-ата минута Пол Погба отправи изключително опасен удар извън наказателното поле и топката премина на милиметри покрай вратата.

Последва силен период за домакините и първо в 70-ата минута Мактоминей с глава не намери целта, а три минути след това Хари Магуайър отправи бомбен удар към вратата на Бернд Лено, но германският страж се намеси и спаси с вещина.

До края ма мача и двата тима продължиха да търсят победата, но нямаха късмет в завършващата фаза. В 88-ата минута резервата Дани Себайос проби и шутира от дистанция, но не намери очертанията на вратата на домакините. В добавеното време пък Рашфорд стреля опасно от пряк свободен удар и Лено с блестяща намеса предотврати гол във вратата си.

След равенството "Арсенал" се изкачи на четвърта позиция с 12 точки, а "Манчестър Юнайтед" е десети с 9.