на живо

Върба: Нямаме европейски мачове, но предстоят тежки в първенството (ВИДЕО)

"Целта са групите на Лига Европа. Аз за това съм тук", заяви треньорът на "Лудогорец"

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба заяви, че иска отборът да запълни липсата на международни мачове с колкото се може повече победи в Първа лига, за да атакува групите на Лига Европа. Чешкият наставник даде онлайн пресконференция преди шампионатния двубой с носителя на Купата и Суперкупата на страната "Локомотив" Пловдив.

"Приближаваме се до това, което искаме да изглеждаме. Нас много ни разочарова, че отпаднахме от Шампионската лига. Сега нямаме дълго време мачове от турнирите. Как ще се отрази? Съсредоточаваме се върху първенството. Имаме тежки мачове. Ние нямаме европейски двубои, но в лигата идват трудни противници – "Локо" Пловдив, ЦСКА и "Берое". Много е важно началото на първенството, да спечелим колкото се може повече точки.", каза Върба.

Снимка: Lap.bg

"Целта са групите на Лига Европа. Аз за това съм тук. Все още обаче не знаем какъв ще е жребия. Когато го разберем, ще си правим плановете. Но за нас няма значение кой ще е съперникът – важното е да сме в групите. В началото не бяхме активни на трансферния пазар, но сега – да. Новите трябва да се приспособят към начина на игра. Тренират добре момчетата, дават всичко от себе си. От друга страна знам,че трансферният прозорец затваря на 5 октомври, така че може да се случи всичко."

"В момента няма как да имаме оптимален състав. Едни са с контузии. Други – с различни проблеми. Тези нови играчи, плюс Вердон, който дойде последен, ще имат нужда от адаптация. Но взехме много качествени играчи и отборът ни става доста силен. Ще се подобряваме още. Девет месет съм тук. За това време спечелихме 9-ата титла, което е успех. Не успяхме да продължим напред в Шампионската лига. Сами забелязвате, че отборът се променя. Вижте състава от миналия сезон – ще видите, че имаме 4-5 нови. Има обновяване на отбора, но със същите амбиции, които сме имали винаги. Целта е да бъде пак толкова успешни!", коментира треньорът на "орлите".