на живо

Васил Господинов: Имах предложения от други държави, но съм националист (ВИДЕО)

Сребърният медалист от европейското първенство заяви, че усеща неуважение от ръководителите на спорта у нас

bTV

Сребърният медалист във вдигането на тежести от европейското първенство в Сплит, Хърватия Васил Господинов заяви, че е имал оферти да се състезава за други държави, но е останал в България, защото е националист.

"Аз и треньорът ми заслужаваме успеха ми. В момента се надявам да се устроя в България. Аз съм народен човек. Два пъти отказах оферти, защото съм жесток националист. Изпадал съм в такива моменти, в които съм се ядосвал, че не си оправих нещата, но навсякъде ще има труд, навсякъде ще има ядове, където и да отида. Никога няма да е всичко както си го представя - отивам и ставам от най-великите", каза Господинов на родна земя след прибирането си от първенството на Стария континент.

Той разкри и конкретна случка, с която българската действителност го е разочаровала.

"Имах тежки моменти, те не престават. В момента има огромно неуважение от господата на високия пост, от т.нар. министър, когото вече го няма. Имах призова класация през 2014 г. и през 2015 г. трябваше да получавам премия от държавата. Последните три бяха запорирани, спрени. Не съм ги търсил, не ги искам, не съм умрял за тях, но когато отидох да питам на какво основание са спрени, секретарката ми каза, че ще погледне въпроса. Вече две години се гледа. Добре, че е треньорът ми и родителите ми да помагат", заяви той.

Господинов, който е и европейски шампион за младежи до 23 години от 2016 г., заяви, че голямата му цел е да стъпи на световния връх и вярва, че има сили да го направи.

А как се концентрира щангистът ни преди състезание и кой има най-голяма заслуга за успехите му, чуйте във видеото: