на живо

Във Великобритания тренират за ваксиниране на... "Олд Трафорд"

"Манчестър Юнайтед" предостави стадиона си на медиците

Getty Images

Футболният "Манчестър Юнайтед" ще предостави своя стадион на... медицинските работници във Великобритания. 

Те обаче няма да играят футбол там, а ще обучават доброволци, които ще им помагат по време на предстоящата мащабна кампания по ваксинирането против COVID-19.

Снимка: Getty Images

Любимото място на феновете - "Олд Трафорд", ще служи като голяма база, на която желаещите да помогнат ще пристигат, ще получават нужната информация, че участват във ваксинирането, а след това ще могат сами да извършват дейностите, за да предпазят живеещите на Острова от заразата. 

Очаква се на "Олд Трафорд" да пристигнат 30 000 доброволци, които след обучението да излязат "на първа линия". Служителите на "Манчестър Юнайтед" също могат да се включат в кампанията.

"Помещенията, паркингът, както и нашите служители, ще помогнат за борбата с COVID-19. Горди сме да отворим вратите си за медицинските работници и да приветстваме всеки, който има желание да участва в този вдъхновяващ проект. Наясно сме, че пандемията оказа влияние върху обществото. Ние ще продължим да използваме ресурсите си, за да го подкрепим в тази извънредна ситуация", заявиха от клуба.

Снимка: Getty Images

Това не е първият път, в който "червените дяволи" се отзовават в борбата със заразата. През 2020 г. на "Олд Трафорд" се обучаваха доброволци за болниците на Острова, а от клуба им осигуряваха безплатна храна. На паркинга на стадиона пък шофьорите на линейки тренираха как да постъпват, когато се наложи спешно да доставят кръв.

Във Великобритания се готвят за тежки седмици, след като учените откриха, че новия щам на коронавируса е по-заразен и вероятно по-смъртоносен.

"Манчестър Юнайтед" ще продължи да играе на стадиона си, но от 8 до 21 февруари "червените дяволи" нямат домакинства в програмата си.