на живо

Във Висшата лига спират да дават жълти картони при подкрепа към Украйна

Решението беше взето след като Мати Кеш беше санкциониран

Reuters

Съдиите в английската футболна Висша лига са били посъветвани да не дават жълти картони на играчите, които свалят фланелката си след отбелязан гол, а под нея има послание в подкрепа на Украйна. Това съобщават няколко медии на Острова. 

Решението да се смекчи следването на правилото за санкциониране на футболистите, които бурно изразяват радостта си, идва след жълтия картон за Мати Кеш от "Астън Вила". След като отбеляза гол във вратата на "Брайтън" в последния кръг на Висшата лига, той вдигна екипа си, а отдолу имаше послание към неговия съотборник в полския национален тим и защитник на "Динамо" Киев - Томаш Кеджиора. "Дръж се, братко" пишеше върху потника му. 

Снимка: Reuters

За действието си Кеш веднага получи жълт картон от рефера, какъвто е правилникът на Висшата лига. Новото правило гласи, че подобни демонстрации няма да се наказват. До момента дори подкрепа към контузен съотборник по този начин е забранена. 

В английския спорт рязко осъждат военните удари на Русия срещу Украйна. Преди дни от местната футболна федерация обявиха, че няма да играят никакви срещи с руски тимове до второ нареждане. 

Снимка: Reuters

В крайна сметка от ФИФА и УЕФА решиха за момента да извадят представителите на Русия от турнирите си.